Calatoria in Singapore – cateva sfaturi

Mini-vacanta de 1 mai i-a gasit in perioada de relaxare si pe colaboratorii de la biroul de traduceri limbi rare Constanta, dintre care unii au ales sa calatoreasca prin diverse parti ale tarii. Aceste incursiuni turistice le-au sporit apetitul pentru unele calatorii in locuri mai indepartate, astfel ca traducatorii de limbi rare din Constanta s-au avantat cu gandul intr-o tara foarte exotica, Singapore, si au explorat conditiile in care se poate ajunge acolo.

In scopuri legate de turism, vizita, afaceri sau activitati sportive, cetatenii romani pot intra pe teritoriul Republicii Singapore pentru o perioada de 90 de zile in decurs de 6 luni, fara viza.

O particularitate a acestei libertati de circulatie este ca aceaste 90 de zile pot fi acumulate pe parcursul unei perioade de 180 de zile si doar dupa trecerea acestei perioade de timp se mai pot acorda alte 90 de zile de sedere.

Un aspect foarte important este ca pasaportul electronic sau temporar romanesc trebuie sa fie valabil cel putin sase luni de la data iesirii din Republica Singapore.

Incepand cu 2016, Singapore a introdus procedura de BioScreen, de amprentare a tuturor vizitatorilor straini la intrarea si iesirea din tara.

Pentru sederea in Republica Singapore, asigurarea medicala si de calatorie este obligatorie. Unitatile medicale din aceasta tara recunosc orice asigurare incheiata prin intermediul oricarei agentii de asigurari internationale sau nationale recunoscute. De asemenea, vaccinul nu este obligatoriu, se recomanda vaccinarea impotriva febrei Dengue, care afecteaza mai multe tari din aceasta zona a lumii.

Pentru mai multe detalii despre calatoria in Singapore, puteti consulta site-ul Ministerului Roman al Afacerilor Externe.

Sursa imagine: www.cnn.com.

Daca aveti nevoie de noi, ne gasiti la 0761 431 255andrinacraciun@gmail.com.

Lasă un comentariu