Calatoria in Liban – cateva sfaturi

Primavara se instaleaza ezitanta pe teritoriul tarii noastre, insa oamenii isi fac deja planuri de calatorie, au remarcat colaboratorii de la biroul de traduceri acte import export Constanta. Una dintre destinatiile care le-au atras atentia traducatorilor de documente import export Constanta este Libanul, cu cedrii sai seculari, dar si cu tragedia ultimelor decenii, asa ca s-au gandit sa vada in ce conditii se poate calatori in aceasta tara.

Pentru a intra pe teritoriul Libanului este nevoie de viza. In cazul in care scopul calatoriei este unul simplu, de vizita sau turistic, viza este acordata pe pasapoartele romanesti la punctul de frontiera pentru o perioada de maxim 60 de zile.

O mentiune importanta: cetatenii romani de nationalitate palestiniana sunt sfatuiti sa solicite in prealabil viza de intrare de la reprezentanta diplomatica a Libanului din statul de resedinta.

Pentru situatiile in care calatoria are ca scop activitati lucrative sau depaseste doua luni, viza de intrare in Liban se obtine de la Ambasada Republicii Libaneze la Bucuresti.

Autoritatile libaneze permit intrarea pe teritoriul tarii doar persoanelor care detin bilet de avion dus-intors.

Autoritatile libaneze nu recunosc pasapoartele temporare romanesti drept documente valide calatorie.

Sederea peste perioada limita trebuie semnalata autoritatilor (caz in care se va face o cerere motivata si se va plati o taxa), in caz contrar fiind considerata infractiune si pedepsindu-se chiar cu retinerea persoanei sau interdictia de a mai intra pe teritoriul Libanului.

Nu este permisa intrarea in Liban pentru cetatenii romani care detin in pasaport o viza sau stampila de intrare pe teritoriul Israelului.

Pentru mai multe detalii referitoare la calatoria in Liban, puteti consulta site-ul Ministerului Roman al Afacerilor Externe.

Sursa imagine: www.lebanoninpicture.com.

Daca aveti nevoie de noi, ne gasiti la 0761 431 255andrinacraciun@gmail.com.

Anunțuri

Calatoria in Costa Rica – cateva sfaturi

Anumite evolutii pe scena politica din Romania au adus in atentia opiniei publice o tara indepartata si exotica, au mentionat, nu fara niste zambete, colaboratorii de la biroul de traduceri acte emigrare Constanta. Aceasta este Costa Rica, iar traducatorii de la biroul de traduceri acte emigrare Constanta s-au gandit sa treaca in revista conditiile de calatorie in aceasta tara, deoarece nu se stie niciodata.

Cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare in Costa Rica, in cazul in care calatoresc in aceasta tara in scopuri turistice sau de afaceri, pentru o perioada de maxim 90 de zile.

Intrarea pe teritoriul Costa Ricai presupune, totusi, obligatia prezentarii anumitor documente care demonstreaza scopul vizitei si care fac dovada detinerii mijloacelor financiare necesare sederii. In general, aceste documente sunt: pasaportul valabil cel putin 6 luni de la intrarea in tara; bilete de avion dus-intors sau itinerariul turistic care include si rezervarile la facilitatile de cazare sau a celorlalte servicii turistice de care veti beneficia pe durata sederii; dovada mijloacelor financiare necesare sederii (numerar sau extras de cont); asigurare de voiaj si/sau sanatate, care sa aiba acoperire in Costa Rica.

O mentiune speciala este faptul ca autoritatile costaricane percep o taxa de aproximativ 29 de dolari la iesirea din tara, insa deseori aceasta este inclusa in biletul de avion.

Vizele de lunga sedere se obtin numai de la ambsadele si consulatele Republicii Costa Rica din tara de origine a persoanei care le solicita sau echivalente, pentru cetatenii romani fiind nevoie si de o aprobare prealabila din partea autoritatilor migratorii din Costa Rica.

Cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in Costa Rica trebuie sa aiba in vedere ca Romania nu are reprezentare diplomatica directa in aceasta tara, ambasada romana din Mexic fiind acreditata si in Costa Rica. In caz de urgente, va puteti adresa Consulului Onorific al Romaniei din San Jose, dar acesta nu poate emite documente de calatorie sau de identitate romanesti.

Pentru alte detalii referitoare la calatoria in Costa Rica puteti consulta site-ul oficial al Ministerului Roman al Afacerilor Externe.

Sursa imagine: www.anywhere.com.

Daca aveti nevoie de noi, ne gasiti la 0761 431 255andrinacraciun@gmail.com.

Numele celor care aduc arsita sau inghetul

Nu numai ca frigul s-a asternut asupra Romaniei, dar este amplificat si de asprimea vantului, au remarcat, nu fara amaraciune, colaboratorii de la biroul de traduceri prognoze financiare Constanta. Ca sa se mai incalzeasca sufleteste in timp ce o fac si fizic, traducatorii de prognoze financiare Constanta s-au gandit sa treaca in revista cateva nume pitoresti de vanturi:

Bise – un vant rece si uscat, care trece peste Alpi si sufla asupra Frantei si Elvetiei;

Mistral – faimosul vant rece care porneste din valea Rhonului si ajunge sa mature coasta nord-vestica a Marii Mediterane;

Bora – un vant rece, uscat si foarte puternic, care bate peste coasta Marii Adriatice si nordul Italiei si care se formeaza cand presiunea atmosferica este ridicata deasupra Balcanilor si scazuta deasupra Marii Mediterane.

Buran -un vant care bate in Siberia si Asia Centrala si care este foarte fierbinte vara si foarte rece iarna (numit si Purga in tundra arctica sau Burga in Alaska);

Sirocco – un vant fierbinte, uscat si care poarta mult praf, care porneste in Sahara catre Africa de Nord si Italia;

Khamseen – este Sirocco in Egipt, literal se traduce prin „50”, deoarece se spune ca bate timp de 50 de zile;

Ghibli – Sirocco in Libia;

Xlokk – Sirocco in Malta;

Zonda – un vant de timp Föhn, care bate dinspre est peste Anzii din Argentina;

Samoon – un vant fierbinte din Sahara si deserturile arabice, care formeaza vartejuri, schimba configuratia dunelor si muta cantitati mari de nisip.

Sursa imagine: www.quora.com.

Daca aveti nevoie de noi, ne gasiti la 0761 431 255andrinacraciun@gmail.com.

Calatoria in Maroc – cateva sfaturi

Zilele insorite care au marcat aceasta iarna par date uitarii in fata ninsorilor si a frigului care a cuprins Romania, au remarcat colaboratorii de la traduceri acte studii araba Constanta. Sunt deja persoane care viseaza la tinuturi cu soare si caldura, iar altii chiar isi planifica excursii in astfel de locuri; traducatorii de acte de studii araba Constanta au remarcat ca una dintre aceste destinatii este Marocul, asa ca s-au gandit sa treaca in revista cateva dintre conditiile de calatorie in aceasta tara:

Cetatenii romani pot calatori in Maroc fara viza de intrare, beneficiind de o perioada de sedere de 90 de zile.

Pentru a intra pe teritoriul Marocului, pasaportul trebuie sa aiba o valabilitate de cel putin 90 de zile.

Autoritatile recomanda cetatenilor care calatoresc in Maroc sa se asigure ca li s-a aplicat stampila de intrare, pentru ca altfel pot intampina dificultati la iesirea din tara.

Perioada de sedere de 90 de zile poate fi extinsa numai in baza unei motivatii adecvate si va consta intr-un permis de sedere temporara emis de autoritatile marocane.

In cazul in care ati depasit perioada de 90 de zile fara a obtine acest permis de la autoritati, la iesirea din tara veti fi audiati de un judecator marocan si riscati sa platiti o amenda, inainte de a vi se da dreptul de a parasi Marocul.

E important sa aveti in vedere ca multi operatori turistici si prestatori de servicii nu vorbesc limba engleza, ci doar franceza.

Pentru mai multe detalii referitoare la calatoria in Maroc, puteti consulta site-ul Ministerului Roman al Afacerilor Externe.

Sursa imagine: www.gadventures.com.

Daca aveti nevoie de noi, ne gasiti la 0761 431 255andrinacraciun@gmail.com.

Calatoria in Insulele Maldive – cateva sfaturi

In aceasta perioada, Insulele Maldive a intrat in atentia mapamondului ca urmare a tulburarilor politice din tara, insa colaboratorii de la biroul de traduceri araba Constanta au mentionat ca, desi pare ciudat, acest mic arhipelag este si destinatie turistica preferata de romanii cu oarece posibilitati financiare. Ca urmare, traducatorii de araba din Constanta s-au gandit sa treaca in revista cateva din conditiile de calatorie in aceasta tara.

Cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in Republica Maldive au obligatia de a obtine o viza de intrare. Aceasta se poate obtine de la orice punct de trecere a frontierei (port sau aeroport) si este valabila cel mult 30 de zile. Pentru obtinerea vizei sunt necesare: pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data sosirii, dovada continuarii calatoriei dupa sosirea in Maldive (de exemplu, biletul de avion de intoarcere) si dovada mijloacere financiare necesare sederii (ca alternativa, se poate prezenta rezervarea confirmata la o unitate de cazare din aceasta tara).

Pentru obtinerea unei vize turistice pentru o sedere mai mare de 30 de zile, este nevoie ca documentatia specifica (ce presupune formalitati suplimentare) trebuie depusa de un partener local, anterior sosirii in Insulele Maldive.

Viza turistica se poate prelungi prin depunerea documentelor specifice la autoritatile de imigrari locale din Maldive, dar presupune plata unei taxe de 750 rupii maldiviene.

La sosirea in Maldive, cetatenii straini au obligatia de a completa un formular la biroul de imigrari, referitor la detaliile pasaportului, adresa unde urmeaza sa locuiasca si durata sederii.

Pentru mai multe detalii referitoare la calatoria in Insulele Maldive, puteti consulta site-ul oficial al Ministerului Roman al Afacerilor Externe.

Sursa imagine: www.kanuhura.com.

Daca aveti nevoie de noi, ne gasiti la 0761 431 255andrinacraciun@gmail.com.

Webinar-ul – Util sau nu?

Interactivitatea oferita de Internet este exploatata in fel si chip, iar una dintre acestea este organizarea asa-numitelor webinars (portmateau intre „web” si „seminar”), au remarcat colaboratorii de la biroul de traduceri cursuri online Constanta. Exista, insa, si voci care nu au prea multe cuvinte de lauda la adresa acestora, asa ca traducatorii de cursuri online Constanta s-au gandit sa treaca in revista cateva argumente pro si contra acestor webinar-ii.

Ca avantaj s-ar putea invoca faptul ca o persoana se poate adresa unui numar foarte mare de participanti, care nu este limitat de un spatiu de desfasurare.

De asemenea, un webinar este un eveniment audio-vizual, iar aceasta dualitate poate fi folosita de catre fiecare participant dupa cum doreste: unii pot urmari intreaga desfasurare a webinar-ului, iar altii pot opta doar pentru varianta audio, in cazul in care situatia nu le permite altfel.

Din faptul ca aceste webinar-ii se desfasoara in direct rezulta un posibil dezavantaj: materialul prezentat nu este editat, iar orice greseala, de forma sau continut, este vizibila imediat tuturor participantilor, cu impact negativ asupra impresiei asupra acestora.

Webinar-ul are fata de un videoclip Youtube prefilmat faptul ca este interactiv si poate include o sesiune de intrebari si raspunsuri, fapt care, la randu-i, poate satisfactia participantilor si retentia acestora pentru initiative viitoare.

Realizarea in direct si interactivitatea necesita, insa, prezenta unei gazde a webinar-ului care sa intruneasca toate cerintele unui vorbitor, ca, pregatire, dictie si spontaneitate. Orice fastaceala sau gafa a acestuia va fi receptata imediat de participanti, cu toate efectele negative pe care le presupune o astfel de eventualitate. Spre deosebire de un videoclip Youtube, aici nu se mai pote relua filmarea.

Sursa imagine: webopedia.com.

Daca aveti nevoie de noi, ne gasiti la 0761 431 255andrinacraciun@gmail.com.

Calatoria in China – cateva sfaturi

Mapamondul este deschis relatiilor comerciale, iar cetatenii de pretutindeni, inclusiv cei romani, nu au decat sa se indrepte catre acestea, au constatat colaboratorii de la biroul de traduceri acreditari Constanta. O tara anume unde afacerile pot inflori este China, asa ca traducatorii de acreditari Constanta s-au gandit sa treaca in revista cateva dintre conditiile de calatorie in aceasta tara.

Pentru calatoria in Republica Populara Chineza este necesara obtinerea unei vize de intrare, deoarece autoritatile chineze nu elibereaza vize la frontiera.

Aceste vize se pot obtine de la Ambasada Republicii Populare Chineze din Bucuresti sau de la Consulatul General al Republicii Populare Chineze din Constanta.

Posesorii unei vize de scurta sedere pot solicita prelungirea acesteia cu minim 7 zile inainte datei de expirare, deoarece orice depasire a acesteia atrage dupa sine aplicarea unor amenzi sau chiar retinerea in custodia politiei timp de 15 zile.

Odata ajunsi in China, cetatenii romani au obligatia sa isi inregistreze prezenta la politia locala in termen de 24 de ore de la sosire. Acesta obligatie nu se aplica si celor care sunt cazati la hotel, deoarece unitatea hoteliera elibereaza o dovada cu adresa si stampila locului de cazare.

Pentru provinciile administrative speciale Hong Kong si Macao nu este necesara viza pentru o perioada de maxim 90 de zile, insa persoanele care doresc ulterior sa calatoreasca in partea continentala a Chinei trebuie a fie in posesia unei vize adecvate.

Aceasta relativa libertate de miscare nu se aplica si calatorie in Tibet, pentru care nu sunt suficiente niciun tip de pasaport (simplu, de serviciu sau diplomatic). Pentru o calatorie in aceasta regiune e nevoie de o planificare prealabila, precum si de un permis eliberat de Biroul de Turism din Tibet.

Pentru mai multe detalii referitoare la calatoria in China puteti consulta site-ul Ministerului Roman al Afacerilor Externe.

Sursa imagine: www.twitrcovers.com.

Daca aveti nevoie de noi, ne gasiti la 0761 431 255andrinacraciun@gmail.com.