Actori poligloti

La aflarea laureatilor de la premiile Oscar, colaboratorii de la biroul de traduceri rapide Constanta s-au bucurat nespus ca Leonardo DiCaprio a fost recompensat, intr-un final, cu statueta pe care o ravnea si merita de mult. Printre meritele care i-au adus Oscarul se numara si cel ca a invatat doua limbi ale nativilor americani, asa ca traducatorii de rusa din Constanta s-au gandit sa treaca in revista cateva celebritati care vorbesc mai mult de o limba straina:

Mila Kunis – nascuta in Ucraina si crescuta in primii ani ai vietii in Uniunea Sovietica, actrita vorbeste fluent rusa, pe langa engleza.

Tom Hiddleston – interpretul lui Loki vorbeste, pe langa engleza, si franceza, spaniola si greaca, pe aceasta din urma dupa ce urmat studii clasice la Cambridge, au mentionat traducatorii de greaca din Constanta.

Natalie Portman – nascuta in Ierusalim, „Lebada neagra” are tata israelian si mama americanca si vorbeste limbile amandurora, fiind capabila sa intretina conversatii in franceza, japoneza, germana si spaniola.

Viggo Mortensen – avand acelasi timp de familie mixta – danezo-americana, actor este nu bilingv, ci trilingv, deoarece a crescut in Buenos Aires.

Jodie Foster – pe langa engleza, actrita este fluenta in franceza, ca urmare a faptului ca a urmat cursuri in Franta ca adolescenta, fiind de asemenea capabila sa se exprime in germana, spaniola si italiana.

Charlize Theron – nascuta in Africa de Sud, actrita laureata cu Oscar si-a pastrat intacte abilitatile de a vorbi in afrikaans.

Sursa imagine: www.today.com.

Daca aveti nevoie de noi, ne gasiti la 0761 431 255andrinacraciun@gmail.com.

Lasă un comentariu