Calatoria in Thailanda – cateva sfaturi

Postarile de pe Facebook prin care diverse persoane marcheaza faptul ca urmeaza sa calatoreasca spre Bangkok sau Phuket s-au inmultit, au constatat colaboratorii de la firma de echivalari diplome Constanta. Ca urmare a interesului sporit pentru Thailanda, traducatorii de echivalari diplome Constanta s-au gandit sa treaca in revista cateva conditii de calatorie in aceasta tara.

Cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in Thailanda au nevoie de viza, care se poate obtine fie de la Ambasada Regatului Thailandei la Bucuresti, fie la intrarea in aceasta tara, unde este nevoie sa se deplaseze la Oficiul de Emigrari si Vize Speciale, Diplomati si Visa-On-Arrival.

Pentru obtinerea acestui din urma tip de viza sunt necesare urmatoarele conditii printre care amintim: valabilitatea pasaportului sa fie de minim sase luni; persoana care calatoreste individual trebuie sa aiba asupra sala suma de minim 10 000 de Baht (aproximativ 350 de dolari), iar familiile o suma de minim 20 000 de Baht; sa prezinte un bilet valid de retur; achitarea unei taxe de viza de 2000 de Baht (aproximativ 50 de Euro).

De mentionat ca aceasta viza este valabila doar pentru 15 zile, pentru o sedere care depaseste aceasta perioada fiind necesara viza obtinuta de la Ambasada Regatului Thailandei din Bucuresti. De asemenea, pentru o sedere care depaseste perioada vizei de 15 zile se percepe o taxa suplimentara de 500 de Baht pe zi, iar refuzul sau imposibilitatea de plati intregul cuantum poate conduce la imposibilitatea de a parasi Thailanda sau chiar arestarea persoanei in cauza.

Cetatenii romani carora Ambasada Romaniei la Bangkok le elibereaza un pasaport temporara trebuie sa se prezinte la un birou al politiei de imigrari pentru a solicita verificarea in sistem a datei de intrare in tara care a fost aplicata pe pasaportul precedent si respectiv aplicarea pe pasaportul temporar a unei stampile cu data respectiva.

Pentru mai multe detalii referitoare la calatoria in Thailanda puteti consulta site-ul Ministerului Roman al Afacerilor Externe.

Sursa imagine: www.cntraveller.com.

Daca aveti nevoie de noi, ne gasiti la 0761 431 255andrinacraciun@gmail.com.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s