Calatoria in Republica Dominicana – cateva sfaturi

Culorile incantatoare ale toamnei ascund si prevestirea frigului ce va veni, se pregatesc sufleteste colaboratorii de la biroul de traduceri certificate Constanta, care au constatat ca solutia unor persoane impotriva sezonului rece este sa calatoreasca in zone tropicale. O astfel de destinatie este Republica Dominicana, astfel ca traducatorii de certificate din Constanta s-au gandit sa arunce o privire asupra conditiilor de calatorie in aceasta tara.

Cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in Republica Dominicana ca turisti pot intra si ramane pe teritoriul acestei tari pentru o perioada de 90 de zile, fara a avea nevoie de viza, insa cu detinerea unui card turistic. Acestea se pot obtine de la consulatele Republicii Dominicane, direct de pe aeroport sau ca parte a unui pachet turistic.

Alte prevederi necesare pentru ca turistilor romani sa li se permita intrarea pe teritoriul acestui stat sunt: sa detina un pasaport cu valabilitate minima de 6 luni de la data iesirii de pe teritoriul caraibian; sa detina bilet de calatorie pentru intoarcere; sa probeze faptul ca beneficiaza de servicii turistice achitate anticipat sau ca detine resurse financiare suficiente pentru perioada sederii; sa detina asigurare medicala pe intreaga durata a sederii in Republica Dominicana; sa faca dovada asigurarii conditiilor de cazare.

Daca cetatenii doresc sa calatoareasca in alt scop decat cel turistic sau doresc sa aiba o sedere prelungita, este necesara obtinerea unei vize de la consulatul dominican cel mai apropiat. De retinut, insa, ca Republica Dominicana nu are ambasada in Romania, cele mai accesibile variante fiind reprezentantele diplomatice ale acestei tari in Italia si Cehia. De asemenea, reprezentarea diplomatica a Romaniei in Republica Dominicana este asigurata de Ambasada Romaniei in Columbia.

De asemenea, un amanunt important care trebuie luat in considerare este ca, in cazul in care deplasarea in Republica se va face cu escala in Statele Unite ale Americii, este nevoie de viza pentru aceasta tara.

Pentru mai multe detalii, puteti consulta site-ul Ministerului Roman al Afacerilor Externe.

Sursa imagine: www.roughguides.com.

Daca aveti nevoie de noi, ne gasiti la 0761 431 255andrinacraciun@gmail.com.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s