Siri si suratele ei – asistentii virtuali

In timp ce unii oameni incearca sa se distruga reciproc prin razboaie conventionale, in alte sfere se poarta alte razboaie, mai putin sangeroase, intre companiile care dezvolta tehnologii ce ne vor influenta viata in viitor, au opinat colaboratorii de la firma de traduceri tehnice Constanta. Dintre aceste tehnologii, una care ii intereseaza direct pe traducatorii de materiale tehnice Constanta sunt programele de dictare, care vor rivaliza cu redactarea manuala, iar de aici de nu a fost decat un pas pana la mult mai amplul subiect al asistentilor virtuali, domeniu in care se intrec mai multe firme importante.

Cei patru mari actori in aceasta intrecere sunt programele Siri de la Apple, Alexa de la Amazon, Cortana de la Microsoft si Google Assistant de la Google. Fiecare dintre companiile care dezvolta aceste programe de inteligenta artificiala aspira sa fie cei care vor oferi fiecarui utilizator posibilitatea de a interactiona cu propriul computer cum numai in filmele science-fiction puteam vedea pana acum.

Niciunul dintre ele nu este perfect, insa sunt destule domenii in care deja se pot utiliza:

Unul dintre acestea este de a cere verbal indicatii despre o destinatie sau modul de a ajunge acolo; rezultatele variaza – unele programe ofera detalii exacte si deschid exact aplicatia de care ai nevoie, altele se limiteaza la a afisa rezultate dintr-un motor de cautare.

O alta utilizare este trimiterea unui email fara ca expeditorul sa se deranjeze macar sa mentioneze adresa – identifica numele si reda textul dupa dictare. In mod similar, se pot verifica noile email-uri, pur si simplu intreband despre ele.

De departe cea mai frecventa utilizare din prezent, dar si cea care da uneori rezultate hilare, este solicitarea de informatii generale – de exemplu, „Care este capitala Macedoniei?”.

Sursa imagine: www.thenextweb.com.

Daca aveti nevoie de noi, ne gasiti la 0761 431 255andrinacraciun@gmail.com.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s