Eco-vigneta – un altfel de timbru de mediu

Incepand cu 1 februarie a intrat in vigoare legea care elimina timbrul de mediu, taxa pe care o plateau proprietarii de autovehicule inmatriculate prima data. Acest fapt a avut ca efect o cerere navalnica si in ceea ce priveste serviciile biroului de traduceri acte auto bulgara Constanta. Aceasta euforie pare a nu dura foarte mult, pentru ca, dupa cum au constatat colaboratorii de la traduceri acte auto germana Constanta lecturand presa ultimelor zile, se pare ca guvernul intentioneaza sa introduca o noua taxa.

Conform surselor de presa cercetate, Ministerul Mediului isi propune ca timbrul de mediu sa fie inlocuit de mai multe tipuri de eco-vignete, diferentiate in functie de norma de poluare a motorului.

Aceste vignete se vor prezenta sub forma unor abtibilde diverse culori, care se lipi de parbrizul autovehiculului.

In momentul de fata, propunere de Ordonanta de Urgenta prin care guvernul intentioneaza sa introduca aceasta taxa prevede ca acest abtibild se va aplica pe parbrizul masinii la statia  ITP unde se face inspectia periodica, in functie de norma de poluare  trecuta in talonul autovehiculului.

Nivelul de poluare emis de masina va influenta modul cum proprietarul folosste masina, deoarece autovechiculele care depasesc un anume nivel nu vor avea acces in zonele centrale sau verzi ale spatiilor urbane. Deciziile referotare la astfel de restrictii sau taxare suplimentara se vor lua la nivel de administratie locala.

Aceste viitoare masuri se aliniaza unei tendinte internationale; de curand, autoritatile din Madrid au decis ca, viitorul apropiat, sa nu mai permita niciunei masini care functioneaza pe baza de benzina sau motorina sa aiba acces in centrul orasului.

Se estimeaza ca aceasta Ordonanta de Urgenta va fi adoptata la finalul lumii martie.

Mai multe detalii puteti gasi pe site-ul de stiri www.mediafax.ro.

Sursa imagine: www.express.co.uk.

Daca aveti nevoie de noi, ne gasiti la 0761 431 255andrinacraciun@gmail.com.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s