1 Decembrie prin alte parti si vremuri

1-decembrie

Astazi este 1 Decembrie, Ziua Nationala a Romaniei si a romanilor, care o celebreaza cu mai mult sau mai putin fast. Insa, colaboratorii de la traduceri evenimente oficiale Constanta s-au gandit sa faca un exercitiu de modestie si sa considere ca si altundeva in lume au avut loc evenimente importante pe aceasta data. Ca urmare, traducatorii de evenimente oficiale Constanta s-au gandit sa va ofere informatii despre cateva dintre ele.

Pe 1 decembrie 1083 s-a nascut Ana Comnena, personaj polivalent din istoria Bizantului, ramasa in istorie drept autoarea unor cronici nepretuite ale perioadei in care a trait.

Pe 1 decembrie 1521 s-a nascut Taked Shingen, senior feudal remarcabil din perioada cea mai zbuciumata a Evului Mediu japonez, protagonist al faimosului film Kagemusha de Akira Kurosawa.

1 decembrie 1455 marcheaza un eveniment trist, fiind ziua in care s-a stins din viata Lorezo Ghiberti, unul dintre cei mai mari sculptori ai Renasterii.

Continuand intr-o nota mai vesela, pe 1 decembrie 1982, simpaticul actor de arte martiale Jackie Chan s-a casatorit cu cea care ii este si acum sotie, Joan Lin.

La 1 decembrie 1953, Rosa Parks, o tanara de culoare, a refuzat sa se aseze pe scaunele din spate ale autobuzului care trebuia sa o duca la scoala si a declansat astfel scanteia luptei pentru drepturile civile ale populatiei afro-americane.

La 1 decembrie 1982, Michael Jackson a lansat albumul „Thriller”, iar patru ani mai tarziu, in aceeasi zi, se deschidea Muzeul Orsay din Paris.

La 1 decembrie 1988, Benazir Bhutto a devenit prima femeie prim-ministru a unei tari musulmane, Pakistan.

Nu in ultimul rand, 1 decembrie este, incepand cu 1988, Ziua Internationala A Luptei Contra SIDA.

Sursa imagine: www.quotesgram.com.

Daca aveti nevoie de noi, ne gasiti la 0761 431 255andrinacraciun@gmail.com.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s