Cum te tratezi in alta tara – Formularul E 112

Prin multitudinea de documente care sosesc la biroul de traduceri analize medicale Constanta se gasesc si unele care vizeaza efectuarea de tratamente in strainatate, pentru ca, din pacate, multe dintre afectiunile si resursele sistemului medical romanesc nu sunt suficiente pentru cei suferinzi. In ansamblul foarte stufos al formalitatilor care trebuie indeplinite se regaseste formularul E 112, despre care traducatorii de documente medicale Constanta vor prezenta cateva chestiuni generale, in special legate de domeniul lor de activitate, adica al traducerilor.

Acest formular se gaseste la orice casa de asigurari de sanatate sau se poate descarca de pe Internet. In general, se elibereaza inainte de plecarea persoanei la tratamentul planificat, insa, in conditii de forta majora, se poate elibera si dupa plecare.

Cele doua conditii generale care trebuie intrunite pentru ca acest formular sa fie aprobat sunt:

– tratamentul vizat sa se regaseasca printre serviciile medicale prevazute in pachetul de baza de care beneficiaza asiguratii din sistemul de asigurari sociale de sanatate din Romania;

– acest tratament nu se poate acorda in intervalul de timp necesar in mod normal pentru obtinerea tratamentului respectiv in Romania, luand in considerare starea curenta de sanatate a persoanei solicitante si evolutia probabila a bolii.

Rapoartele medicale care insotesc formularul E 112 trebuie traduse in limba oficiala a tarii in care pacientul pleaca pentru a fi tratat. Se trimit apoi doctorului care urmeaza sa se ocupe de bolnav. Medicul din strainate va trimite acceptul de obicei pe mail. Se solicita completarea si semnarea acestei scrisori de catre persoanele abilitate de managementul clinicii pentru relatia cu casa de asigurari de acolo. Confirmarea scrisa din partea clinicii din strainatate se da traduce si legaliza.

Pentru mai multe detalii despre formularul E 112, puteti consulta site-ul www.sfatulmedicului.ro.

Sursa imagine: www.frmcwv.com.

Daca aveti nevoie de noi, ne gasiti la 0761 431 255andrinacraciun@gmail.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s