Echivalarea diplomelor – supralegalizare sau apostilare?

apostile-haga

Una dintre activitatile recurente care sunt solicitate colaboratorilor de la firma de apostilari diplome Constanta este traducerea si obtinerea apostilarilor sau supralegalizarilor pentru diplomele obtinute de cei care s-au aplecat asupra invataturii in strainatate, iar acum doresc sa se intoarca in Romania. Pentru ca intregul proces este unul care intinde la maxim nervii solicitantilor, care se plang de birocratie si lipsa de cooperare a autoritatilor, colaboratorii de la supralegalizari diplome Constanta s-au gandit sa explice mai in detaliu in ce anume consta partea de procedura care le revine.

Recunoasterea unei diplome reprezinta acceptarea ca autentica a unui astfel de act de studiu, eliberat de o institutie de invatamant acreditata in tara de provenienta. In mare, recunoasterea vizeaza compararea competentelor dobandite cu acelea stabilite prin lege in Romania, in vederea atribuirii unui nivel corespunzator.

Inainte ca procedura de recunoasterea sa aiba loc in mod oficial, un act de studiu trebui supralegalizat, apostilat sau insotit de o adeverinta de autenticitate emisa de autoritatile competente din statul de origine.

Supralegalizarea este procedura legala menita sa impiedice falsificare unor documente oficiale, iar apostilarea este o procedura similara, dar simplificata, la care sunt supuse actele emise de autoritatile din statele care au semnat „Conventia de la Haga cu privire la suprimarea cerintei legalizarii actelor oficiale straine” (lista statelor semnatare se poate gasi aici).

Un amanunt important referitor la recunoastearea actului de studiu este ca nu se poate realiza si utiliza decat in scopul indicat de solicitant. Ca urmare, daca recunoasterea s-a realizat in vederea angajarii, diploma astfel recunoscuta nu poate fi utilizata pentru continuarea studiilor, pentru aceasta fiind nevoie de o procedura de recunoastere separata.

Sursa imagine: www.falkinge.net.

Daca aveti nevoie de noi, ne gasiti la 0761 431 255andrinacraciun@gmail.com.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s