Din dragoste de carti

library a world history

Sunt carti care merita citite si carti care merita admirate si mai sunt si locurile unde sunt adapostite ambele categorii. Colaboratorilor de la traduceri stiintifice Constanta le-a cazut in mana o lucrare care include toate cele descrise de mai sus. O lucrare care le-a captivat atat de mult imaginatia si interesul, incat nu se pot abtine sa nu va spuna despre ea.

Aceasta lucrare se intuleaza The Library. A World History si fost realizata de in colaborare de un specialist in arhitectura, James W. P. Campbell, si de un fotograf, Will Pryce. Impreuna, acestia au strabatut istoria bibliotecilor din cele mai vechi timpuri si pana azi, explorandu-le atat din punct de vedere functional, cat si estetic.

Traducatorii de materiale stiintifice Constanta le-a placut atat de mult aceasta carte monumentala, incat nu stiu cu ce aspect sa inceapa mai inainte.

In primul rand, demersul. Bibliotecile par a fi lacasuri ale culturii pe cale de disparitie, insa exista multe locuri de pe mapamond (indeobste in zonele mai putin dezvoltate) unde se construiesc, iar oamenii invata sa le pretuiasca si sa le foloseasca pe deplin.

Apoi, caracterul erudit al prezentarilor. Arhitectura bibliotecilor este prezentata doct, dar accesibil si, chiar, daca uneori atinge termeni de specialitate, chiar si profan poate intelege eforturile constructorilor de-a lungul timpului, nu numai de imagina spatii functionale, ci si impunatoare.

Ajungem, astfel, la aspectul vizual al acestei lucrari, care singur s-ar putea constitui intr-un motiv de a indragi bibliotecilor. Calitatea fotografiilor este exceptionala, unghiurile si raportul lumini-umbre-culori pun in valoare bibliotecile, incat sunt momente cand cu greu le-ai putea deosebi de niste opere de arta.

Ceea ce si sunt, pana la urma.

Sursa imagine: www.press.uchicago.edu.

Daca aveti nevoie de noi, ne gasiti la 0761 431 255andrinacraciun@gmail.com.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s