Traduceri in interiorul companiei – cateva riscuri

traduceri_interne

Chiar daca la biroul de traduceri juridice Constanta vin clienti din tot spectrul de public al unei astfel de activitati, de la persoane fizice la companii, nu le-a scapat traducatorilor de documente juridice din Constanta faptul ca organizatiile, de regula cele mari sau chiar multinationale, sunt mai reticente in a apela la serviciile unor firme specializate. Ca urmare, au realizat o analiza a argumentelor care arata de ce ar fi benefic pentru companiile mari sa procedeze in acest sens:

Companiile mari nu apeleaza la firme de traduceri specializate deoarece activitatile de traducere sunt distribuite angajatilor externi. De obicei, insa, aceste activitati nu sunt incluse in lista de responsabilitati contractuale a angajatului.

Acest fapt are mai multe multe urmari. Volumul de munca al angajatului creste, iar timpul alocat celorlalte activitati, ca si traducerii in sine scade, atragand si o scadere a calitatii ei.

Chiar daca angajatul beneficiaza de inalte competente lingvistice, aceasta nu presupune intotdeauna si un nivel corespunzator al abilitatilor de traducere, iar calitatea finala a livrabilelor nu este la nivel asteptat.

La randul sau, acest fapt ii poate atrage angajatului admonestari din partea superiorilor pe cale ierarhica, ceea ce va duce la demotivarea sa si in privinta altor activitati si la dezvoltarea sentimentului ca este exploatat.

In cazul in care angajatul desemnat cu traducerea intampina dificultati in traducerea unor termeni foarte specializati, poate apela la persoane din afara companiei, pe care le cunoaste ca avand competente in domeniu. Pe langa o calitate uneori indoielnica a raspunsurilor primite, aceasta metoda incalca prevederea confidentialitatii referitoare a informatiilor din cadrul companiei.

Sursa imagine: www.mintcommunications.net.

Daca aveti nevoie de noi, ne gasiti la 0761 431 255andrinacraciun@gmail.com.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s