De citit in domeniul lingvistic

steven pinker language instinct

A citi este o pasiune fundamentala a colaboratorilor de la traduceri reviste de specialitate Constanta, pe care o recomanda oricui, indiferent de profesie sau inclinatii. Pentru cei din breasla, totusi, traducatorii de articole academice Constanta au compilat o lista de titluri de carti care au legatura cu lingvistica si cu domeniul limbilor:

Why You Say It – cartea lui Webb Garrison exploreaza originea a peste 500 de expresii idiomatice din limba engleza.

The Language Instinct – o lucrare foarte consistenta a lui Steven Pinker despre procesele psihologice si cognitive care duc la manifestarea limbii.

The F Word – un pic de lipsa de inhibitii e necesara pentru a o urmari pe Jesse Sheidlower in istoria culturala a unei obscenitati.

The Elements of Style – o carte celebra, scrisa de William Strunk si E.B. White, care se constituie intr-un foarte eficient ghid stilistic.

The Power of Babel – desi autorul, John McWhorter, este specialist, modul cum prezinta caile de evolutie a familiilor de limbi este accesibil publicului larg.

Don’t Sleep, There Are Snakes – Daniel L. Everett ne poarta intr-o fascinanta calatorie prin jungla amazoniana si ne ghideaza prin modul de a comunica al indigenilor.

Vanishing Voices – o lucrare scrisa intr-o nota mai sumbra, in care autorii Daniel Nettle si Suzanne Romaine prezinta declinul multor limbi de pe mapamond, accentuand si ideea, la care colaboratorii de la traduceri articole de specialitate Constanta subscriu, ca a le proteja ar oferi mai multe beneficii decat a le lasa sa dispara.

Sursa imagine: www.goodreads.com.

Daca aveti nevoie de noi, ne gasiti la 0761 431 255andrinacraciun@gmail.com.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s