Diverse eseuri si caracteristicile lor

writing-essay

Suntem in vacanta, insa, potrivit proverbului ca taranul destept isi face vara sanie si iarna car, colaboratorii de la traduceri materiale didactice Constanta s-au gandit sa ii ajute pe cei care urmeaza sa dea examene de limba cu cateva informatii utile despre cateva tipuri de eseuri si caracteristicile lor:

Eseul expozitiv – acesta vizeaza investigarea si prezentarea unei idei, evaluarea de dovezi si argumente; aceste eseuri sunt scrise de regula utilizand comparatia si contrastul, definitii, exemple, analize de cauza si efect. Primul paragraf ar trebui sa contina ideea de baza, iar celelalte cate un argument (nu mai multe, au avertizat traducatorii de materiale didactice din Constanta, deoarece ar genera confuzie). Trecerile dintre paragrafe trebuie facute coerent, iar concluzia nu trebuie sa repete pur si simplu idee de inceput, ci sa o dezvolte ca o urmare fireasca a dovezilor si argumentelor prezentate.

Eseul descriptiv – asa cum ii arata si numele, acest tip de eseu vizeaza o descriere. Spre deosebire de cel expozitiv, acesta permite mai multa libertate artistica, menita sa genereze imagini in mintea cititorului. Nu exista un format anume al eseului descriptiv, insa cateva idei generale pot fi de folos, opineaza colaboratorii de la traduceri eseuri Constanta: folositi multe detalii, nu va limitati la exprimari prozaice, faceti apel la toate simturile, nu numai la cel vizual.

Eseul narativ – acesta se refera la redarea unei povesti, fie ca este una scurta propriu-zisa, fie ca este rezumatul unei carti. In primul caz, e bine sa aveti in vedere toate momentele actiunii, precum si conturarea cadrului sau a personajelor. In cel de-al doilea, alegeti un punct de vedere asupra cartii si fiti consecventi in privinta acestuia.

Eseul argumentativ – este cunoscut si drept eseu persuasiv; este similar cu cel expozitiv, insa, de data aceasta, va veti manifesta o opinie pro sau contra temei pe care se bazeaza.

Sursa imagine: www.awordedlife.com.

Daca aveti nevoie de noi, ne gasiti la 0761 431 2550723 678 986/andrinacraciun@gmail.com.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s