Cum sa scrii un e-mail

email-etiquette

Vremea corespondentei scrise de mana a trecut demult, au opinat colaboratorii de la traduceri corespondenta de afaceri Constanta. Singurele scrisori tiparite pe care le mai primim sunt de la institutiile publice, in special de la cele financiare, au apreciat cu un pic de naduf traducatorii de corespondenta de afaceri Constanta. Oricum, un lucru este cert: email-ul ca forma de comunicare a devenit preponderent, astfel ca n-ar strica sa stim cateva reguli de baza in a redacta unul, s-au gandit colaboratorii de la traduceri de afaceri Constanta.

Un prim lucru important ar fi scrierea unui subiect al email-ului clar si informativ, scopul fiind unul aproape pragmatic: daca o persoana primeste zeci de mesaje intr-o zi, le va acorda atentie in functie de importanta pe care le-o confera.

Asigurati-va ca email-ul contine o formula de salut si una de incheiere. Politetea functioneaza pe plan verbal si la fel se intampla si in scris.

Daca formula de adresare contine si numele destinatarului, verificati ca acesta sa fie scris corect. Nu vreti sa incepeti email-ul cu o gafa!

Am incheiat paragraful anterior cu un semn al exclamarii. In mail, ar fi bine ca numarul acestora sa fie foarte scazut, spre deloc chiar. In niciun caz nu mutiplicati semnele de exclamare si nici folosirea punctelor de suspensie nu e o idee foarte buna. Cuvintele scrise cu litere capitale pot atrage atentia, ce-i drept, insa pot fi percepute si ca stridente.

Cititi email-ul dupa ce l-ati terminat, iar, daca este un mesaj foarte important, mutati privirea de la ecran pentru un minut sau doua, apoi reveniti si reciti-l. In felul acesta, puteti detecta orice fel de greseli de ortografie care se strecoara inevitabil chiar si textele tastate de cei mai atenti dintre noi.

Sursa imagine: www.empirecareers.com.

Daca aveti nevoie de noi, ne gasiti la 0761 431 2550723 678 986/andrinacraciun@gmail.com.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s