A invata online – dezavantaje

onlineeducation

Cand sunt intrebati care sunt cele mai bune metode de a invata o limba straina, colaboratorii de la traduceri autorizate Constanta nu se limiteaza la a aminti doar o singura metoda. Printre cele pe care le mentioneaza in mod frecvent se numara si invatarea online, care a capatat o amploare deosebita in ultima vreme. Au existat, insa, si voci care nu au agreat prea mult aceasta metoda, astfel ca traducatorii materiale online din Constanta au decis sa fie obiectivi si sa prezinte si cateva dezavantaje ale acesteia.

Primele dintre acestea vizeaza tehnologia. Un dezavantaj este mai degraba de ordin etic si presupune accesibilitatea la astfel de cursuri online. Persoanele fara posibilitati materiale sau cele din mediul rural, unde tehnologia nu a patruns s-ar putea vedea astfel excluse de la cursurile online, in cazul in care acestea ar deveni preponderente in educatie.

Un alt aspect legat de tehnologie este caracterul specific al acesteia de (aici colaboratorii de la traduceri materiale online Constanta au folosit intr-adins o expresie mai colocviala) de a te lasa balta pe neasteptate, ceea ce poate fragmenta procesul de invatare, cu rezultate contraproductive.

Adaptarea programei de invatare este o alta chestiune prin care invatarea online difera de cea clasica. Multe institutii fac greseala de a transpune o programa normala in plan virtual si sunt surprinse sa constate ca raspunsul cursantilor este mai degraba negativ la volumul de informatii sau structurarea materiei.

Personalitatea cursantului este o alta chestiune care influenteaza gradul de reusita al procesului de invatare online. Varsta frageda sau un stil de invatare dependent de profesor nu rezoneaza prea bine cu acele cursuri care se desfasoara in fata unui ecran.

Nu in ultimul rand, prezenta instructorului/profesorului poate cataliza placerea si interesul cursantilor, fapt pe care un curs online, indiferent de cat de atractiv este realizat.

Sursa imagine: www.startupist.com.

Daca aveti nevoie de noi, ne gasiti la 0761 431 2550723 678 986/andrinacraciun@gmail.com.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s