Cum a aparut Scrabble

scrabble

Desi nu au posibilitatea sa se ocupe cu asa ceva in timpul programului, colaboratorii de la traduceri rapide Constanta recomanda oricui orice fel de joc care dezvolta abilitatile lingvistice. Intre acestea, evident ca traducatorii de documente tipizate din Constanta au mentionat Scrabble, un joc cunoscut pretutindeni in lume, cu o istorie indelungata, pe care s-au gandit sa v-o ofere.

Aceasta istorie incepe cu in 1938 Alfred Mosher Butts, un arhitect fara prea multa activitate in domeniu, care, in conditiile unui timp liber extins, s-a gandit sa creeze un boardgame. Cel care a rezultat din stradaniile sale s-a numit initial Lexiko si a fost gandit ca o combinatie de anagrame si litere incrucisate. Butts a analiza prima pagina din The New York Times si a depus eforturi intense pentru a calcula frecventa literelor, aceasta munca titanica stand la baza sistemului de punctare a fiecarei litere care se foloseste si astazi.

Din nefericire, autorul acestui joc nu a reusit sa vand prea multe copii, astfel ca, in 1948, James Brunot, originar din Connecticut, unul dintre putinii care achizitionasera jocul initial, a cumparat drepturile de a-l produce de la inventatorul sau. Nu i-a schimbat regulile prea mult, ci doar l-a simplificat si i-a dat un nou nume: SCRABBLE, care s-ar putea traduce prin “a mazgali frenetic”, asa cum au mentionat colaboatorii de la traduceri formulare Constanta. Desi productia acestui joc a crescut simtitor, nici noul detinator nu a avut prea mult succes in afaceri.

Momentul hotarator in evolutia Scrabble a avut loc in 1952, cand proprietarul lantului de magazine Macy’s, Jack Straus, s-a atasat de joc in timpul unei vacante si, la intoarcere, a constatat ca magazinele sale nu il aveau la raft. Din acel moment, Scrabble a devenit un fenomen de masa.

Acest minunat joc al cuvintelor a fost introdus in The National Toy Hall of Fame in 2004 si continua sa incante pe cei pentru care limba este un miracol in perpetua miscare.

Sursa imagine: www.hellogiggles.com.

Daca aveti nevoie de noi, ne gasiti la 0761 431 2550723 678 986/andrinacraciun@gmail.com.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s