Educatia bilingva – pentru sau impotriva?

bilingual-education

Cand o limba este vorbita fara exceptie pe teritoriul unei tari, chestiunea limbii in care se desfasoara educatia este simpla. Insa cand intra in joc o zona cu pluralism etnic sau in care se inregistreaza o imigratie considerabila, lucrurile se schimba sunt de parere colaboratorii de la traduceri acte de sedere Constanta. Desi raspunsul pare simplu, parerile pe care le-au adunat de pe internet, dar si din discutii directe traducatorii de documente de rezidenta Constanta proiecteaza o dezbatere mult mai ampla:

(+) Educatia bilinguala nu face decat sa anticipeze o tendinta in invatamanul la nivel global. Traim intr-o lume in care interactiunile nu se vor limita la teritoriul lingvistic de bastina.

(-) Educatia bilinguala este costisitoare, in special daca vorbim despre invatamantul finantat de stat, au precizat colaboratorii de la traduceri certificari Constanta.

(+) Educatia in o a doua limba straina usureaza procesul de invatare a urmatoarelor limbi straine. Doua din start o fac pe a treia usoara, pe a patra si mai usoara, iar procesul continua.

(-) Elevii si studentii de origine straina se vor integra mai greu in comunitatea noua in care au intrat daca nu se concentreaza pe a-si insusi limba locala, a carei invatare presupune si o familiarizare cu specificitatile si obiceiurile comunitatii de adoptie.

(+) Copiii care invata in sistem biling dezvolt abilitati cognitive sporite. Studii diverse atesta faptul ca bilingualismul este benefic atat din punct de vedere intelectual, cat si emotional.

(-) Pentru unele persoane, efortul de a invata in doua limbi poate afecta concentrarea in gasirea unei vocatii. La aceasta se adauga si disconfortul cauzat de rezultate mai slabe la una dintre limbi, fapt care proiecta o imagine de sine asociata cu lipsa de aptitudini in orice fel de domeniu.

Sursa imagine: www.pages.vasser.edu.

Daca aveti nevoie de noi, ne gasiti la 0761 431 255/ andrinacraciun@gmail.com.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s