Traducatorii nu renunta la lupta! (2)

Credit foto: Andrina Craciun

Credit foto: Andrina Craciun

Vineri, 30 ianuarie 2015, traducatorii s-au mobilizat si au ales calea fireasca a protestului public impotriva legii pe care autoritatile o pregatesc si care va le afecta dramatic modul de lucru. Protestul cel mare a avut loc in Bucuresti, eveniment care s-a reflectat in media de nivel national:

“Cateva sute de traducatori si interpreti autorizati au protestat astazi în fata Ministerului Justitiei impotriva unui proiect de lege care le-ar putea ingradi drepturile. Proiectul legislativ prevede ca traducatorii sa nu mai fie liberi profesionisti, ci să lucreze pentru un birou notarial, iar autorizatia lor să fie reinnoita din 6 in 6 ani, in urma unui examen platit”. (Integral pe www.primatv.ro)

Credit foto: Andrina Craciun

Credit foto: Andrina Craciun

Credit foto: Andrina Craciun

Credit foto: Andrina Craciun

Au avut loc, insa, manifestatii si in alte parti ale tarii, semn al solidaritatii care ii anima pe traducatori impotriva legii absurde care vine din partea guvernantilor.

Cluj: “Peste 50 de traducatori autorizati  au scandat în fata Prefecturii Cluj. Ei au cerut retragerea unui proiect de lege elaborat de Ministerul Justitiei pe motiv ca acesta este abuziv si desființează o piață concurentială bine conturata. Oamenii spun că actul normativ privind traducatorii si interpretii judiciari impune tarife nejustificate care ar putea duce la triplarea preturilor actuale”. (Integral pewww.reporterntv.ro)

Sibiu: “Traducatorii au venit cu pancarde pe care scria <<Sunt traducator liber, nu mă inchideti în Uniune>>, <<Nu camatarilor din MJ si Uniun>> sau ”Respectati-ne munca si educatia”. (Integral pewww.turnulsfatului.ro)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s