De unde vine Uncle Sam?

uncle_sam

Printre nenumaratele stiri care ingroasa burtierele posturilor de televiziune este si cea despre scaderea pretului petrolului, care i-a dat peste cap pe multi. Mai in gluma, mai in serios, unul dintre colaboratorii de al traduceri eficiente Constanta a spus ca poate sa puna pariu pe o cota de 5 la 1 ca toata povestea aceasta are de-a face si cu Uncle Sam. Atunci s-a nascut intrebarea in randul traducatorilor de articole din Constanta: oare cum s-a ajuns ca acest nume sa fie personificarea Statelor Unite ale Americii?

Unul dintre colaboratorii de la traduceri rapide Constanta si-a asumat sarcina de a investiga acest simpatic caz si a venit cu povestea urmatoare:

Un aspect foarte interesant este ca acest Uncle Sam a existat in realitate; numele sau a fost Samuel Wilson si a trait intre anii 1766 – 1854. La o varsta foarte frageda a participat la revolutia care a dus la independenta SUA in calitate de tobosar. Apoi, s-a mutat la New York si a inceput o afacere in livrarea de carne. Pentru ca era un om altruist, caruia ii pasa de angajatii sai, a primit porecla plina de afectiune “Uncle Sam”.

Unul dintre clienti sai cei mai de seama era armata americana, iar pentru a diferentia lazile destinate acesteia de celelalte, Uncle Sam a scris pe ele U.S. (adica “United States”, insa aceasta abreviere inca nu devenise oficiala si nu era raspandita in acea perioada). Cand un angajat a fost intrebat ce anume reprezinta “U.S”, nefiind sigur, a raspuns ca probabil in reprezinta pe patronul sau, Uncle Sam. Jocul de cuvinte involuntar s-a raspandit rapid in randul soldatilor care au inceput sa se refere la toate lucrurile provenite de la statul american ca venind de la Uncle Sam.

Din punct de vedere, imaginea lui Uncle Sam s-a definitivat in timpul Primului Razboi Mondial cand a aparut afisul care indemna la inrolare, inspirat de unul similar care il infatisa pe maresalul britanic Kitchener.

Sursa imagine: www.wikipedia.org.

Daca aveti nevoie de noi, ne gasiti la 0761 431 255/ andrinacraciun@gmail.com.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s