Intelepciune spaniola

spanish_phrases

Colaboratorii de la biroul de traduceri rapide Constanta si-au propus sa evite dezbaterile politice care se ascut pe masura ce ziua alegerilor se apropie, asa ca au hotarat sa traga la sorti, iar acela pe care zeita Fortuna il desemneaza, sa ii amuze pe restul cu un subiect din domeniu. Paiul cel scurt a fost tras de unul dintre colaboratorii de la traduceri spaniola Constanta, care a tinut sa-si indeplineasca sarcina prezentand fraze haiose si cu talc din limba lui Cervantes:

Con el dinero baila el perro – Cu bani, si cainele danseaza (mai precis, cu bani se poate orice).

El amor es como el WI-FI, a medida que te alejas, pierde intensidad – Dragostea este precum Wi-Fi-ul, pe masura ce te indepartezi, isi pierde din intensitate.

El cambio es inevitable, excepto cuando se trata de de una máquina expendedora – Aici colaboratorul de traduceri legalizate spaniola Constanta a tinut sa precizeze ca exista un joc de cuvinte, deoarece „cambio” se poate traduce si prin „schimbare” si prin „marunt”, de aici si referirea la tonomatele care se incapataneaza sa iti dea restul.

La burocracia es un mecanismo gigante operado por pigmeos – Birocratia este un mecanism gigantic operat de pigmei (no comment).

Para todo mal, mezcal, para toda bien, tambien – Pentru fiecare necaz, beti mezcal (un tip de bautura), pentru fiecare bucurie, asemenea (de remarcat caracterul melodios al aforismului original).

La experiencia es algo que no se tiene hasta poco después de que se necesita – Experienta este ceva ce nu ai decat dupa ce nu mai ai nevoie de ea.

Un buen vecino… es el que no le pone clave al Wi-Fi – Un bun vecin este acela care nu pune parola la Wi-Fi (aceasta tehnologie chiar faca parte din viata noastra, nu-i asa?).

Vale, puedes quedarte a mi lado, siempre que no hables sobre el clima – In regula, poti sa stai langa mine, atat timp cat nu vorbesti despre vreme.

No esperar lo inesperado no hace que lo inesperado se convierta en lo esperado – Asteptarea neasteptatului nu face cumva neasteptatul asteptat?

Sursa imagine: www.speakinglatino.com.

Daca aveti nevoie de noi, ne gasiti la 0761 431 255andrinacraciun@gmail.com.

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s