Poligloti de pe glob

Colaboratorii de la firma de traduceri limbi straine Constanta doresc sa precizez inca de la inceput ca epitetul “enervant” trebuie luat in gluma.Traducatorii de limbi straine din Constanta nu au cum sa fie suparati pe acei oameni care vor aparea mai jos, pentru simplul motiv ca ii admira. Pe cine? Pe acei poligloti de pretutindeni din lume, poligloti care s-au remarcat prin numarul impresionant de limbi pe care le cunosc. Iata pe cativa dintre ei:

Dikembe Mutombo, un fost jucator NBA, poate vorbi engleza, franceza, portugheza, spaniola, Tshiluba, Swahili sau Lingala, acestea trei din urma fiind, potrivit spuselor unuia dintre interpretii de conferinte din Constanta, limbi de pe continentul african.

Alexander Arguelles, un profesor american care poate citi si vorbi (fluent!!!) in, tineti-va bine, va rugam, TREIZECI SI SASE de limbi.

Timothy Doner, un student de doar saptesprezece ani, care poate vorbi in jur de douazeci de limbi, pe langa cele de circulatie internationala, mai avand in bagajul de competente si Xhosa (un dialect sud-african, potrivit colegilor de la traduceri flamanda Constanta), Hindi sau Ojibwe (o limba a bastinasilor nord-americani).

polyglot

Swami Rambhadracharya, lider spiritual indian, expert in sanscrita si artist polivalent care vorbeste un numar impresionant din limbile care populeaza tara sub-continent. Un amanunt, irelevant in opinia colaboratorului celui hatru de la centrul de interpreti conferinta Constanta este ca acest hiperpoliglot este orb de la varsta de doua luni.

Ioannis Ikonomou, traducator grec la Comisia Europeana, poate vorbi fluent treizeci si doua de limbi.

Steven Mosher, un cercetator in stiinte sociale american, specializat in demografia si civilizatia chineza, care vorbeste numeroase variante ale chinezei, japoneza si cateva limbi din Europa.

Toti acesti poligloti sa afla inca in viata, dar traducatorul de germana din Constanta a insistat sa il mentionam si pe marele actor Peter Ustinov (1921-2004), care, datorita originii mixte, vorbea fluent engleza, franceza, italiana, spaniola, rusa si se descurca si cu turca si greaca.

Lista se opreste aici, desi ar putea continua, nu din invidie, ci pentru ca traducatorii din Constanta se simt motivati sa isi reia pregatirea si sa mearga si mai departe in aceasta aventura minunata a limbilor straine.

Sursa imagine: www.dsbigham.net.

Daca aveti nevoie de noi, ne gasiti la 0761 431 255andrinacraciun@gmail.com.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s